CURS 2016/17

CURS 2016/17
El Centre Obert és un servei municipal gratuït que vol fer una tasca preventiva, donant suport,estimulant i potenciant la personalitat dels xiquets/es des del temps de lleure, i amb una especial atenció als infants en situació de risc.

dijous, 13 de febrer del 2014

AIXÒ VA D'HIGENE

Comencem l'any i el mes de gener amb una nova temàtica; aquest cop al voltant de la higiene en les seves diferents vessants.

Vam començar responent una enquesta sobre hàbits amb qüestions al voltant de la higiene del cos, de la roba, de les mans i dental... per saber sobre quins aspectes incidir més.

Per aquests dies també vam preparar un bon grapat de fitxes per treballar de manera teòrica i sobre el paper de diversos aspectes de la higiene.

Dues cançons ens han ajudat a treballar, sobretot amb els més menuts, dos hàbits fonamentals: "retem les dents" de Dàmaris Gelabert i "Vamos a labarnos las manos" de los Lunnis.





Una tarda  ens va visitar Míriam l'infermera del CAP de Roquetes que ens va parlar de la importància de la higiene per gaudir d'una bona salut i va tractar de molts temes que van despertar l'interès dels infants, que li van fer de valentes preguntes i comentaris.

Una altra tarda vam visitar el taller de perruqueria que té lIES de Roquetes. Allí tots els xiquets i xiquetes van ser atesos per les alumnes i professors del cicle de perruqueria i estètica que els van rentar el cap  entre els donaven algun que altre consell sobre higiene capil·lar i després els hi van assecar i pentinar al gust de cadascú. Totes les xiquetes i xiquets van passar una molt bona tarda i vam sortir d'allí més guapos que uns sols!!





Al voltant de la temàtica vam mirar dues pel·lícules relacionades amb la mateixa. I vídeo que sota el títol " Motivación higiene corporal" donava alguna pauta bàsica sobre la mateixa.

Amb el nostre propòsit de fer participar a les famílies vam proposar-los l'elaboració de sabó per rentar-nos les mans amb oli usat. Moltes mares van venir a aprendre'n i de passada, més d'una, va saber la importància de no tirar l'oli usat, els llocs on el podem portar perquè el reutilitzin i una manera ben fàcil de fer-ne un segon ús. I mentre remenàvem els diferents ingredients ( aigua, sos caústica, oli usat i essència d'espigol) vam xerrar de la necessitat d'incidir des de casa en l'adquisició dels hàbits d'higiene. I el resultat d'aquest taller, se`l vam emportar els infants a les seves llars.



Els infants es van poder elaborar un "menja-cocos" amb diferents qüestions relacionades amb la higiene bucal...i alguna cosa més vam aprendre jugant-hi!
A més a més, els infants van poder jugar a la tira de jocs on-line de la " El xarop dels idiomes".
http://espaiescoles.farmaceuticonline.com/el-jarabe-de-los-idiomas/509-xarop-cat
Tots ells relacionats amb la temàtica


Queda pendent el proper mes de maig una xerrada amb una dentista, ja us contarem en el seu moment...

FOTOS

https://photos.google.com/albums