CURS 2016/17

CURS 2016/17
El Centre Obert és un servei municipal gratuït que vol fer una tasca preventiva, donant suport,estimulant i potenciant la personalitat dels xiquets/es des del temps de lleure, i amb una especial atenció als infants en situació de risc.

dimarts, 20 de desembre del 2011

NOVEMBRE PLE D'IL.LSIONS ÒPTIQUES

Durant aquest mes vam saber que de vegades veiem coses que no són el que pareixen, que els ulls ens enganyen... I vam veure moltíssimes imatges d'il.lusions òptiques d'allò més diverses:
- jocs amb la lluna i el sol,
- fotos amb truc,
- imatges amagades,
- imatges psicodèliques,
- il.lusions de fons- forma,
- mans creant efectes òptics... Després vam provar-ho amb les nostres mans...

           

Tot això ho vam veure amb diferents power-point i moltes imatges ens van deixer amb la boca ben oberta...

           

També vam poder construir una il.lusió òptica per emportar a casa: calia mirar fixament durant uns moments uns punts enganxats a una cartolina, desprès mirar a una pared en blanc i...sorpresa!
I vam pintar alguna que altra il.lusió òptica i ens la vam emportar per ensenyar als de casa.

         

     Si mirem de l'endret veiem una cosa i si mirem del revès...una altra

Un altre taller va consistir en fer les nostres pròpies ulleres per veure en 3D. Què xules ens van quedar!


La il.lusió òptica a que estem força habituats és el cinema. Sabieu que el cine són un seguit de fotogrames que projectats de forma ràpida i successiva donen impresió de moviment?
I com no podia ser d'altra manera vam voler anar al cine i vam veure " Tintin en busca del Unicornio", ens ho vam passar...de cine! Abans el Sr. Paco va tenir la gentilesa d'ensenyar-mos la sala de màquines del cine; uf, n'hi ha un bon grapat i són molt grans! Ara, les estan canviant per unes de és modernes. I també vam poder veure els rolls de les pel.lícules amb els fotogrames. Gràcies per deixar-nos veure l'altra banda d'un cinema!!!

           
Si voleu fer un tast d'alguna il.lusió òptica...us deixem alguna pàgina que podeu visitar. Animeu-vos que us agradarà i descobrireu tot un món.

FOTOS

https://photos.google.com/albums