CURS 2016/17

CURS 2016/17
El Centre Obert és un servei municipal gratuït que vol fer una tasca preventiva, donant suport,estimulant i potenciant la personalitat dels xiquets/es des del temps de lleure, i amb una especial atenció als infants en situació de risc.

dijous, 3 de novembre del 2011

CELEBREM L'ANY INTERNACIONAL DELS BOSCOS

Durant aquest mes d'octubre al Centre Obert vam voler celebrar que el 2011 és l'any internacional dels boscos. I cóm? Fent moltes activitats, jocs i sortides al voltant dels boscos, els arbres...


Per fer-vos cinc cèntims explicar-vos que les xiquetes i xiquets van poder saber l'edat d'un pi a partir d'una secció del seu tronc, van crear la maqueta d'un bosc a partir de rames i fulles que van agafar pels voltants del Centre Obert, van pintar arbres i van fer sopa de lletres sobre el tema, vam veure imatges de les oliveres mil.lenàries d'Ulldecona i del faig pare...


També vam fer dues visites:
- la primera a la Cooperativa Soldebre on el sr. Estrada ens va ensenyar les instal.lacions, la maquinària que utilitzen... Ens va deixar escalar una muntanya de garrofes i ens va deixar tastar mandarines ( uhm, què bones!).
Després Anna ens va ensenyar el museu on vam sentir el cant d'alguns moixons, vam comprobar com es vivia en una caseta de garriga i vam veure un curt on s'explicava la història de les oliveres.  
Una visita molt interessant, divertida i didàctica de la que vam marxar amb una botelleta d'oli, la mar de contents.



- la segona al museu del Parc natural dels Ports on vam estar realitzant varies activitats. La primera estona ens van explicar els animals que viuen als bosc i als voltants, ens van passar fotos i ens van dir les característiques d'aquests animals (on viuen, quines petjades tenen, quan surten a menjar...).

 Després un grupet es va quedar a l'aula a fer el taller de la piràmide alimentària on tenien que esbrinar quins animals estan primer en la cadena alimentària. L'altre grupet, com que no coneixien l'exposició, van passar a veure-la. Els hi va agradar molt ja que hi ha fòssils, maquetes dels ports i moltes coses curioses de les nostres muntanyes.

      

Va ser molt interessant i vam completar tot el que havíem treballat durant aquest mes dels boscos.


I per treballar també aquesta temàtica vam rebre una visita, la de Toni agent rural de la Generalitat. Toni ens va explicar mooooltes coses: quines tasques realitzen els agents rurals, quins elements ha d'haver en un bosc, quins tipus de boscos tenim a les nostres terres, els beneficis que ens aporten...  
Vam aprendre moltes coses; des d'aquí moltes gràcies altre cop.











FOTOS

https://photos.google.com/albums