CURS 2016/17

CURS 2016/17
El Centre Obert és un servei municipal gratuït que vol fer una tasca preventiva, donant suport,estimulant i potenciant la personalitat dels xiquets/es des del temps de lleure, i amb una especial atenció als infants en situació de risc.

dimarts, 11 de gener del 2011

NOVEMBRE DE MITES I LLEGENDES

Durant aquest mes vam voler treballar al voltant d’aquesta temàtica una mica per iniciativa d’algun xiquet que ens la va proposar l’any passat.


Vam començar per saber què és això de la mitologia i conèixer algun que altre mite clàssic ( com el del laberint, el minotaure...). Ho vam fer a partir de la lectura, de l’escolta activa i de l’escenificació d’aquestes diferents històries.

També vam tenir l’oportunitat de buscar per internet piles i piles de personatges mitològics catalans. Cadascú va escollir el que més li va cridar l’atenció i a partir d’aquí en va fer una creació personalitzada del mateix. Després vam fer una presentació conjunta dels diferents personatges treballats. Coneixeu al gegant Peladits? I els Menairons? Sabeu la història dels Martinets? I la de la Pesanta? Tots aquests i moltíssims altres són personatges d’allò més curiosos i interessants que podeu conèixer i descobrir a  http://www.mitcat.net/portal.html.

I ja a finals de mes vam parlar de la llegenda del tronc de nadal, per anar introduint el tema estrella del desembre.

FOTOS

https://photos.google.com/albums