CURS 2016/17

CURS 2016/17
El Centre Obert és un servei municipal gratuït que vol fer una tasca preventiva, donant suport,estimulant i potenciant la personalitat dels xiquets/es des del temps de lleure, i amb una especial atenció als infants en situació de risc.

dijous, 14 de gener del 2010

LO CENTRE OBERT ORGANITZA EL PARC DE NADAL...TOT UN ÈXIT!!!

Els dies 28, 29 i 30 de desembre, per segon any, el Centre Obert vam organitzar el Parc de Nadal que va tenir lloc a la carpa que es va muntar a la zona d’aparcament del costat del CEIP “Marcel.lí Domingo”.
Durant matí i tarda es van oferir multitud d’activitats i tallers a tots els xiquets i xiquetes que tenien ganes de passar una bona estona.
Algunes entitats i associacions del municipi van voler col.laborar i participar de manera activa en aquest Parc:
- L' Associació Xarxes va venir a explicar on és Nicaragua, quins jocs s’hi fan... i van regalar una camiseta a una de les xiquetes que va fer-hi un dibuix.



- L'Associació de dones van participar amb un taller en que els menuts havien de posar de valent de color a uns dibuixos, però amb un material d’allò més original i novedós.

- La lliga contra el càncer va proposar als infants posar cara a una pila de globus que van portar.


- Els grallers de la Lira van acompanyar-nos una tarda amb la seva música i els cap- grossos animant a tothom.


- La Biblioteca municipal van oferir-mos la seva biblioteca ambulant amb la que es va muntar un petit racó de lectura i van fer un taller en que cadascú es podia fer la seva corona reial.


- L'Associació de jubilats i pensionistes van voler estar també aquest any invitant als xiquets i xiquetes a fer un molinet de vent i una tarja de nadal en forma de cor molt bonica.



- El Moto Club Roquetes van venir amb una moto i van invitar als menuts a dibuixar-la i pintar-la i els van donar algun que altre regalet.


- La policia municipal ens va acompanyar amb la seva moto i ens va ensenyar el significat d’alguna senyal de trànsit que segur, més d’una vegada, hem vist pel carrer.


- L'Associació la Vianda va organitzar una Fira d’intercanvi de joguines on aquells que van portar joguets de casa seva ( d'aquelles amb que s'ha jugat i xalat molt però que ara ja s'han quedat arraconats) van poder canviar-los per alguna altra joguina que els fes goig.
Va ser una bona oportunitat per jugar i compartir, per negociar i arribar a cords, per canviar de joc sense haver de gastar ni un cèntim!



- El club de futbol sala juntament amb la penya barcelonista Mont Caro, un any més van mobilitzar a gran part dels xiquets fent xuts a porteria i organitzant tornejos amb els futbolins i a més a més, van portar la barra.


- L’Observatori, per celebrar l’any internacional de l’astronomia, va proposar muntar un telescopi i després comprovar la seva eficàcia i pintar dibuixos de coets, naus espacials, el personatge de còmic Tintin a la Lluna...


- Es va recollir material escolar per a la Creu Roja, que també una tarda ens va visitar per invitar als menuts a jugar al joc dels drets humans.


També cada matí tothom que volia podia ballar i jugar amb la música, encara que la vergonya no va deixar que alguns participessin. Això sí, els que ho van fer s’ho van passar la mar de bé...



Es va poder tirar amb arc; jugar a la zona de psicomotricitat; practicar amb diferents malabars ( xanques, birles, monocicles...) i després ensenyar a tothom que hi havia allò que van estar practicant i assajant; jugar amb l’ordinador, la play i la wii; i a diferents jocs gegants ( 3 en ratlla, palets xinesos...).




Cada dia es van poder fer diferents tallers: de cuina, confecció d’una veleta nadalenca, d’un tronc de nadal a partir d’un tap de suro, d’una cartera a partir de tetrabriks, d’un pin amb feltre, d’una agulla d’estendre amb motius nadalencs...
També van poder pintar molts dibuixos amb motius propis d’aquets dies i fer diferents jocs de sopa de lletres, diferències...
I deixar-se pintar la cara.




Tots els infants que participaven en aquests tallers havien d’anar recollint diferents peces d’un puzzle que, una vegada completat, donava accés a la possibilitat de participar en el sorteig d’un regal ( van ser Chaima, Yassin i Àlex els 3 afortunats que es van endur un detall par la seva participació).

L’últim dia tothom va poder botar, botar i no parar de botar en els dos inflables que es van instal.lar i baixar per la rampa del més gran dels castells que déu ni do l’empinada que era...

I la tarda del 30 tothom va poder gaudir de l’espectacle del mag Marc que va fer una pila de trucs amb paloma, mocadors...fent participar al públic i, com no, utilitzant les paraules màgiques de rigor. A més d’un el va deixar bocabadat...

Després l'Associació de veïns de la Raval Nova va fer la seva especialitat
( xocolatada) que els va quedar més bona que mai i que tothom va poder tastar.





I els diables Lucifers van regalar-mos música i foc per posar fi a 3 dies ben farcits i divertits.



L’assistència cada dia de molts xiquets i xiquetes que venien sols o acompanyats dels seus pares i mares i altres familiars i la participació i implicació de moltes entitats i associacions del nostre municipi ens fan creure que aquest any novament el Parc de Nadal ha estat tot un èxit. També això ha estat possible gràcies als voluntaris i voluntàries que ens han volgut ajudar durant aquests 3 dies.
Esperem que l’any vinent poguem oferir més i millors activitats i tallers a totes les xiquetes i xiquets en aquests dies de vacances de Nadal.

Gràcies a tothom!!!
























































































































































































































































































































































FOTOS

https://photos.google.com/albums