CURS 2016/17

CURS 2016/17
El Centre Obert és un servei municipal gratuït que vol fer una tasca preventiva, donant suport,estimulant i potenciant la personalitat dels xiquets/es des del temps de lleure, i amb una especial atenció als infants en situació de risc.

dimarts, 19 de novembre del 2013

NÉIXER, CRÉIXER...MORIR...

Durant el mes de d’octubre es comença a notar el canvi d’estació, arriba la tardor… una època en què el terra s’omple de fulles seques que cauen dels arbres, tot i tothom estem més recollits... També es celebra la castanyada i tots sants.

Un bon moment de l’any per treballar, llegir, jugar... a partir de la temàtica que hem proposat als nostres infants: la pèrdua, la vida, la mort...

Al Centre Obert no ens fa temor fer activitats al voltant de la mort perquè, entre d’altres coses,està molt present en les nostres vides:
-      Qui no ha tingut un animalet per casa que ja no hi és?
-      Qui no ha vist mustiar-se una planta?
-      Qui no ha perdut un ser estimat?

Durant aquest mes hem parlat de tot això i dels sentiments que ens han despertat les pèrdues quan ens hi hem trobat.

Hem llegit una bona pila de contes que tracten sobre aquest tema de formes variades i diverses.



I hem tingut dues col.laboracions imprescindibles:

-      Takoda ( que significa amics dels animals), de la mà d’Albert, Natàlia i Alba van venir una tarda al Centre a presentar-nos la tasca que fan amb  gossos: els ensinistren per fer diferents tasques com ara ajudar a ancians i discapacitats. I amb diferents demostracions ens van ensenyar les habilitats de dos gossos d’assistència, Nuc i Murray ( un malamute i un golden retriever).
Abans d’aquesta visita vam veure “La vida secreta de los perros” on s’explica que hi una gran varietat de races de gossos i que aquets poden fer diferents tasques segons se’ls   eduqui.




-      Laura de l’escola naturalista ”Lo Caro” va estar també amb natros parlant-mos de 3 animals molt propers que estan en perill d’extinció: rats-penats, esquirols i caros. A partir de cadascun d’aquests animals ens va proposar un joc diferent que posava a prova la seva supervivència. I per acabar,ens va fer un regal per cadascun: unes llavors de
  calèndula. 
  
            

També vam veure una pel.lícula del tot recomanable “Historia de una gaviota y del gato que le enseñó a volar”.


I vam fer un taller en què vam reutilitzar botelles d’aigua per transformar-les en un test on hi vam plantar bulbs que, si reguem i tenim cura d’ells, donaran les seves flors la propera primavera...  


FOTOS

https://photos.google.com/albums