CURS 2016/17

CURS 2016/17
El Centre Obert és un servei municipal gratuït que vol fer una tasca preventiva, donant suport,estimulant i potenciant la personalitat dels xiquets/es des del temps de lleure, i amb una especial atenció als infants en situació de risc.

dimarts, 24 d’abril del 2012

EXPERIMENTEM?

Les dues primeres setmanes de març al Centre Obert Xirinxina vam proposar als xiquets i xiquetes jugar d'una manera diferent, experimentant amb diferents materials i després parlant de perquè a cada experiment passava el que passava... Aquí tenim alguns exemples:

- Vam contruir una mena de turbina amb retalls de botelles de plàstic i amb plastilina; quan la vam posar sota el raig d'una aixeta va començar a girar i girar. Tot gràcies a la pressió de l'aire

- Vam veure que si deixem caure un full de paper i una moneda al mateix temps, aquesta arriba abans al terra. Però, què passa si amb el full de paper en fem una bola?

- Vam posar un ou primer en un recipient amb aigua i després en un on hi havia aigua amb sal. En el primer, l'ou va caure al fons i en el segon l'ou va flotar. Sabeu perquè? Pel canvi de densitat de l'aigua al afegir la sal.

- També vam fer unes flors amb els petals tancats amb  paper i les vam col.locar en un recipient amb aigua...I com si es tractés de flors màgiques aquestes es van anar obrint suaument. Però no és màgia sinó l'efecte de la capilaritat.

- Un altre dia vam escriure missatges ocults amb una tinta invisible ( feta amb suc de llimona). I vam aprendre que a l'escalforeta de la flama d'una vela el missatge es pot llegir!

- Un altre experiment va consistir a enganxar a un CD un globus; quan el vam inflar i el vam deixar al terra... el CD patinava sol.


Si us animeu a provar algun d'aquests experiments segur que xalareu i en algun moment se vos quedarà la boca ben oberta.

FOTOS

https://photos.google.com/albums