CURS 2016/17

CURS 2016/17
El Centre Obert és un servei municipal gratuït que vol fer una tasca preventiva, donant suport,estimulant i potenciant la personalitat dels xiquets/es des del temps de lleure, i amb una especial atenció als infants en situació de risc.

dimarts, 16 de desembre del 2014

MADEIRA...PORTUGAL

Des que vam iniciar el curs i fins mitjans de desembre hem tingut fent les seves pràctiques d'animadora sòcio-cultural a Laura Gonsales, portuguesa de la illa de Madeira.

Per aprofitar la seva estada vam voler dedicar el mes de novembre a conèixer una miqueta el seu país natal. Ella va preparar un seguit d'activitats per aconseguir aquest objectiu:
 - Ens va ensenyar dos videos sobre Portugal i Madeira perquè veiem les coses més emblemàtiques de la seva terra.Vam fer-li moltes preguntes i ella ens va explicar moltes curiositats.

- Va ensenyar-nos la bandera de Portugal i ens va fer una mica d'explicació del perquè dels seus colors. Després tothom la va pintar.

- Ens va ensenyar un joc típic de Portugal: la Quadra i vam fer-hi diverses competicions.

- Va fer diferents fitxes per practicar una mica el portugués amb els dies de la setmana, els mesos de l'any, els números...I ens vam adonar que els nostres idiomes tenen moltes coses en comú.

- Vam escoltar, aprendre, cantar i ballar la cançò “Boas Maneiras” de Maria Vasconcelos.

- Els infants van fer tecelagem ( teixir amb llana) o bé pompons o bé un retall per fer un porta-monedes amb els colors de la bandera.

- Van retallar i construir una cabana típica de Madeira.

- Ens va explicar el conte “Maria e o Surf” de Maria Aurora en portugués; ens va sorprendre que el vam entendre en escència ( potser algun detall sen's va escapar).

- Els infants van elaborar un punt de llibre amb la protagonista del conte.

- Els xiquets i xiquetes van resoldre diferents laberints amb protagonistes portuguesos i van pintar vestimentes típiques de Madeira.

                       



FOTOS

https://photos.google.com/albums